Økologisk børnetøj; Et bedre velvære for dit barn

Bomulds plante med tekstil

I dag bliver meget konventionelt tøj og tekstiler fremstillet ved brug af ikke-økologisk bomuld og plastik. Børn og særligt små babyer har tynd hud, hvilket gør det ekstra sart og udsat overfor særlige stoffer og kemikalier.

Det kan derfor blive problematisk for den lilles helbred, hvis den bliver iført eller klædt på med konventionelt tøj.

Ikke alle klæder er lige

Selvom plastik forbrug står højt på miljødagsordnen, går det mange forbi, at der kan være plastik i tøj. Meget konventionelt tøj indeholder i svingende grad plastikfibre i deres tekstiler. Dette er særligt gældende med syntetisk fremstillet tøj, hvilket er tøj der blandt andet indeholder:

  • Polyester
  • Polyamid
  • Nylon
  • Viskose
  • Akryl
  • Elastan

Indholdet af diverse syntetiske tekstiler kan være fyldt med hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer. Oftest er syntetiske stoffer billigere at fremstille, holder længere og krøller ikke på samme måde som naturlige tekstile stoffer.

Det er estimeret ifølge Illustreret Videnskab, at der er over 300,000 tons plastik flasker der bliver omdannet til polyester, som sys til tøj. Dog kan genanvendelsen af plastik særligt i tøj, medføre til at tøjet bliver af væsentlig dårligere kvalitet.

Endvidere kan bomuld som ikke er økologisk fremstillet også medvirke til samme problematikker som plastik, da bomuldet kan være fremstillet ved hjælp af pesticider og kemikalier.

Shop med omtanke – Shop økologisk

Det at babyer og mindre børn har tyndt hud, gør dem mere modtagelige og sårbare overfor forstyrrende kemikalier der kan befinde sig i de forskellige stykker tøj. Det er derfor vigtigt, at du køber tøj fremstillet af økologisk bomuld.

Dog er økologisk bomuld ikke det eneste, som du skal tage højde for. Hvis du ønsker at være helt sikker på, at dit tøj er 100% økologisk og sundt, er det vigtigt at du handler tøj der er GOTS-certificeret. Det at tøjet er GOTS-certificeret betyder at alle tekstilerne er fremstillet ud fra de strengeste regler fra start til slut. Dette betyder blandt andet at tøjet er fremstillet så naturligt som muligt.

Er du på udkig efter tøj der er GOTS-certificeret, er Müsli børnetøj et godt eksempel.