Superfoods – din krops helte

En skål med hindbær og jordbær

Sundhed er i de seneste par årtier blevet et større og større emne på hverdagens dagsorden. Det er i dag almindeligt for mange mennesker at være aktive i motionscentre og have et øget fokus på kosten. Når det kommer til mad og sundhed, er der mange ting der gør sig gældende.

Superfoods er en af de ting som er blevet meget moderne at høre om i mange kredse og områder – lige fra madlavningsbøger til personlige trænere.

Hvad er superfoods?

Superfoods er en generel betegnelse der bruges på fødevarer, der indeholder et højt indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter, næringsstoffer og meget mere. Betegnelsen kommer af at disse typer af mad og fødekilder, har et meget højere indhold af førnævnte næringsindhold end almindeligt mad.

Der findes rigtigt mange eksempler på superfoods, hvor du kan finde fødevarer der går ind under betegnelse inden for både kød, grøntsager, frugt, nødder og fisk.

Nogle eksempler på superfoods er følgende:

  • Kakao
  • Broccoli
  • Sencha te
  • Hampfrø
  • Quinoa
  • Laks
  • Mandler
  • Blåbær
  • Grønkål

Selvom almindeligt mad ikke indeholder den samme mængde næringsstoffer, kan du stadigvæk tilsætte eller blande superfoods ind. Du kan for eksempel nemt sammensætte en salat eller ret, der indeholder en eller flere super foods.

Hvor super er dine superfoods overhovedet?

En anden ting der gør sig gældende med alle typer for fødevarer, er kvaliteten af dem. Det kan nemlig godt være at den pågældende superfood har et virkelig højt næringsindhold, men hvis den er sprøjtet til med pesticider og andre skadelige stoffer, tegner der sig et andet billede.

Det kan derfor anbefales, at når du skal til købe fødevarer ind, uanset om det superfoods eller almindeligt, at det altid er økologisk. På den måde er du sikker på, at du får et så sundt et måltid, som overhovedet muligt.

Det kan derfor anbefales at, hvis du for eksempel skal vælge mellem økologiske nødder og normale, vælger økologiske, da du er sikret en bedre og sundere kvalitet. Der er nemlig ingen grund til at gøre dine fødevaresuperhelte til superskurke.