Solskin, en lysende kilde til mere glæde

Sol og lykke

Ens helbred og mentale velvære bliver påvirket af mange forskellige faktorer lige fra sociale, immaterielle og fysiske. Blandt de mange faktorer spiller vejret en særlig rolle, når det kommer til velværet hos mange mennesker.

Solskin udgør her en særlig rolle, da solens stråler er med til at udløse hormoner i hjernen såsom serotonin og søvnhormonet melatonin. Serotonin er en neurotransmitter af kemiske stoffer der regulerer følelsen af veltilpashed og lykke.Kortfattet producere hjernen serotonin, når dagslyset kommer i kontakt med ens øjne, hvor det går videre igennem til nethinden.

Solskin, hvor blev du af?

I Danmark såvel som i mange andre lande i verden, gennemgår løbende skift i sæsoner, der hver især har deres egne vejrforhold. Vinteren er kendetegnet med en betydelig mindre mængde solskin, hvorimod sommeren har betydeligt mere.

 En del forskere har i deres undersøgelser fundet en stærk sammenhæng mellem manglende sollys og nedsat kognitive funktioner i forskellige befolkningsgrupper. Dette skyldes fraværet af sollys, hvilket kan bidrage til mere træthed, nedsat humør og symptomer, der minder meget om depression.

Sådan kan du få lyst din hverdag mere op

Om vinteren kan det være svært at få tilstrækkeligt nok med sollys, da de lysetimer er kortere end om sommeren. Der findes her nogle forskellige ting du kan gøre, for at få det meste ud af vinterens sollys.

  • Forholde sig mere udenfor i de lyse timer
  • Tage D-vitamin supplementer
  • Lysterapi lamper
  • Tag en ferie ned sydpå

Det kan anbefales at undersøge de forskellige muligheder, for at finde den mest optimale løsning eller samling af løsninger for dig.

En permanent plads i solen?

Er du træt af mørket og kulden, og ønsker du noget mere permanent, findes der mange muligheder sydpå. Du kan her tage længere varende ferie til varmedestinationer, eller alternativt helt flytte derned.

Det kan her anbefales at undersøge mulighederne, boligmarked, jobs, sundhedssektoren mv., således at du får den bedste start. Det kan her være strategisk at finde en dansktalende ejendomsmægler i Sydfrankrig eller der, hvor du ønsker dig at slå rødder.