Svømning som motion – den perfekte øvelse?

En person som står med sit surfboard log skuer over havet

Svømning bliver ofte udråbt som den perfekte motion. Det er en aktivitet med lav belastning, der er skånsom for leddene, samtidig med at den giver en fremragende konditions- og styrketræning.

Desuden kan svømning udføres året rundt, hvilket gør det til en god mulighed for dem, der foretrækker at træne udendørs. Men er svømning virkelig den perfekte motion? Lad os se nærmere på det.


Fordelene ved svømning

Der er mange fordele ved at svømme som motion. Som nævnt ovenfor er det lavt belastende og skånsomt for leddene. Det gør det til en ideel træning for dem med led problemer eller skader.

Herudover giver svømning en træning for hele kroppen. Mens andre øvelser kan fokusere på specifikke kropsdele, bruger svømning alle musklerne samtidig.

Godt for hjertet

Svømning er også fremragende for hjerte-kar-sundheden. Ifølge amerikansk forskning fra American Heart Association har svømmere generelt en lavere puls og et bedre blodtryk end dem, der ikke svømmer regelmæssigt.

God forbrænding

Svømning er også en god måde at forbrænde kalorier og tabe sig på. Faktisk kan en person på omtrent 70 kg forbrænde op til 29 kalorier i minuttet, mens han svømmer omgange i et moderat tempo.

Ulemperne ved svømning

Selv om svømning har mange fordele, er der også nogle ulemper, som man skal overveje. For det første kan svømning være en smule repetitiv og ensformig.

Varer lang tid?

Hvis du er på udkig efter en øvelse, der hurtigt er overstået, er svømning måske ikke den bedste løsning.

Kan være dyrt

Desuden kan svømning være dyrt. Hvis du ønsker at svømme baner i en pool, skal du sandsynligvis betale for et medlemskab eller adgangsgebyr.

Ikke lige god for alle

Endelig er svømning måske ikke egnet til alle fitnessniveauer. Hvis du lige er begyndt på din fitnessrejse, bør du måske prøve en anden form for motion, før du kaster dig ud i poolen.

Den ultimative motionsform?

Så er svømning virkelig den perfekte motion? Selv om det helt sikkert har sine fordele, er der også nogle ulemper, som man skal overveje.

I sidste ende vil det afhænge af dine individuelle fitnessmål og præferencer, om svømning er det rigtige for dig eller ej.

Men hvis du er på udkig efter en træning med lav belastning, der giver dig en helkropscardio og styrketræning, kan svømning være lige det, du leder efter!

Vi anbefaler, at du altid henvender dig hos din egen læge, fysioterapeut mv., hvis du er i tvivl om, hvorvidt svømning som motion er noget for dig.