Budapest & det sunde helbredende termalvand

Kombinationen af yoga og termalbadene i Budapest er helt unik og skaber en udrensning på et meget dybt plan. Det varme termalvand giver kroppens væsker et hurtigere flow.

Trænger du til at komme væk, fordybe dig i yogaens verden og detoxe fra hverdagen! Så er et yoga retreat i Budapest med Majbritt Kiss virkelig at anbefale – læs min personlige oplevelse her.

Udover at Budapest er en virkelig smuk by med mange spændende seværdigheder, så er en af hovedattraktionerne deres termalbade. Majbritt har her præciseret hvorfor termalbadene er så sunde og helbredende:

“Når kroppen er i vandet, kommer der større hydrostatisk tryk, hvilket betyder, at kroppen får hjælp til at pumpe blodet op til hjertet og ud til organerne og dermed få spulet muskler og celler rene. Man kan blive helt stakåndet af blot at være i vandet. Anklerne bliver drænet for overflødigt væske og man skal som regel tisse, når man kommer op – så kroppen kommer af med en masse affaldsstoffer. Man må derfor kun være i de varme mineralbade i højst 20 minutter.

Immunforsvaret får ligeledes også et boost dvs. kroppens evne til at holde sig selv rask fremmes og dermed øges det generelle velbefindende. Mineralerne i vandet 100 meter nede i jordens undergrund, trænger ind i kroppen via huden og giver kroppen de mineraler, man mangler i den kemiske balance.

Termalbadene er sygdomsforebyggende og helbreder mange af kroppens skavanker og ubalancer. Sammensætningen af mineraler varierer, dvs. kilderne indvirker på forskellige lidelser. Nogle er gode for leversygdomme, galdeblære sygdomme og fordøjelses problemer og andre er gode for reumatisme (gigt), sportsskader mm.
Balneoterapi er en drikkekur, hvor man dagligt drikker 2 dl af vandet og styrker kroppen indefra. Både i kursøen Héviz og på Margrethe øen, kan man drikke det lunkende (æggelugtende) vand direkte fra kilden.

10 fordele ved termalbadene:

  1. Afslapper musklerne – hvilket er perfekt til helbredelse af ledbånd og skader
  2. Den varme luft styrker åndedrætsorganerne
  3. Mange almindelige gynækologiske problemer afhjælpes
  4. Forbedrer cirkulationen
  5. Beroliger nervesystemet
  6. Hjælper kroppens afgiftningsprocesser
  7. Svovlindholdet kan behandle almindelige hudsygdomme såsom acne, udslæt, eksem, psoriasis og tør hovedbund
  8. Booster immunforsvaret
  9. Hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner
  10. Når du er stresset, kan du opleve søvnløshed, fordøjelsesproblemer og ømme muskler og led. En termisk bad kan modvirke dette, da varmen afslapper kroppen, hvilket kan sætte dig ind i en rolig, meditativ tilstand”

Whats not to like! Afsted med dig <3