Derfor skal du drikke kokosvand

kokospalme

Hold styr på væskebalancen og 5 andre fordele ved at drikke kokosvand.

Hvad enten du træner dig selv til sveddryppende trancer, sidder i en lufttæt flyver, hvor du efter et par timer føler dig som en rosin, opholder dig i sol og høje temperaturer eller måske alt på en gang, så er kokosvand din bedste ven i kampen mod dehydrering.

Dehydrering får dig til at fokusere dårligere, giver dig rynker og cravings, forringer dine præstationer og meget mere af det, vi ikke kan lide. Som mennesker er det essentielt, at vi holder væskebalancen i orden, for at vi skal kunne fungere.

Hvis ikke ovenstående allerede har overbevist dig? 🙂 Er her 5 gode grunde til at du skal i gang med at drikke vand fra den lækre palmefrugt (ja, det er faktisk en frugt, og ikke en nød).

  1. Elektrolytter – Når vi sveder og bliver udtørrede mister vi elektrolytter, som er mineraler, og blandt andet har til opgave at sørge for, at væskebalancen er som den skal være i kroppen. Mineralerne er kalium, magnesium, calcium og natrium. Alle disse finder du i kokosvand og studier viser at kokosvand hydrerer bedre end vand og er fuldt ud på niveau med sportsdrikke tilsat elektrolytter
  2. Du undgår farvestoffer, sødemidler og andre mindre fordelagtige ting, du ofte finder i sportsdrikke og sodavand ved indtagelse af den klare kokosdrik
  3. Godt for maven – Kokosvand har vist sig fordelagtigt i forbindelse med at lindre maveproblemer, så prøv det næste gang det rumler på den lidt ubehagelige måde.
  4. Gavnlig for din hud – de mineraler og aminosyrer der findes i kokosvand fungerer som kraftige antioxidanter, der bekæmper de skadelige virkninger af frie radikaler og dermed forebygger for tidlig aldring.
  5. God mod tømmermænd! Selvfølgelig er den eneste måde helt at undgå tømmermænd er ikke at drikke alkohol overhovedet. Selvom symptomerne på tømmermænd kan være alle former for hovedpine, opkastning, kvalme, så er hydrering oftest synderen. Alkohol virker vanddrivende og skyller dit system for væsker, vigtige vitaminer og mineraler. Dette kan give alvorlig dehydrering. Kokosvand er en fantastisk kilde til at genoprettet og forbedre væskebalancen igen.

Vil du høre mere fra Sisse, og hendes viden indenfor yoga, træning, mindfulness, kost og sundhed, så book din din plads til hendes foredrag den 8. Juni, hvor der også bliver smagsprøver på de nye læskende kokosvand.

Blogindlæg af Sisse Dall

Holistisk helsecoach, forfatter og Bowspringlærer for blandt andet FCK

Sisse Dall

Har du endnu ikke læst Sisse spændende bog om Yoga for sportsfolk?

Yoga for sportsfolk af Sisse Dall