En eventyrlig fortælling om yoga, livet og om at turde mærke efter – af Majbritt Kiss

Majbritt Kiss

En eventyrlig fortælling om yoga, livet og om at turde mærke efter – af Majbritt Kiss

Dette blogindlæg er skrevet af Majbritt Kiss, som til daglig afholder yogaretreats i Budapest. Hun har valgt at dele hendes meget personlige beretning, om hendes liv, her på bloggen.

Mit liv starter som lidt af en eventyrsfortælling

Som 20 årig bliver jeg introduceret til yoga. Herefter går det stærkt. Ja faktisk så stærkt, at det her bliver et kort eventyr. Jeg tror kun lige, at jeg nåede at tage 3 dybe vejrtrækninger, inden jeg sad på en smuk hvid sandstrand i Indien efter et intensivt yoga retreat og skuede ud over vandet. Pludselig stod den sydlandske prins foran mig og da han sagde, at han kom fra landet med de varme termalbade, så var wellness-dyret i mig fuldstændig solgt. Vi endte med at rejse rundt et par uger i Indien og et år efter havde jeg bosat mig sammen med ham i Budapest. Tre måneder senere var vi på udkig efter et hus ved Balatonsøen. Vi stødte ind i en spøjs ejendomsmægler ved navn Doktor Schwarz. Ja, Doktor Sort og det var lige hvad han var og så havde han altid en medisterpølse i hånden/munden. Hans mislykkedes forsøg på at snyde os, endte med at være en velsignelse. Hans lille trick (lang historie) var lige ved at koste os alle vores penge, men i stedet fik vi huset tilpas billigt og dermed muligheden for at flytte ind i vores kæmpe drømme palads på 300 m2. Så nu boede vi på en bjergside med udsigt over Balatonsøen i fredelige omgivelser og jeg vidste dybt inderst inde, at jeg ville uddanne mig til yogalærer og lave yoga retreats for danskere kombineret med de helbredende termalbade. Så det var jeg netop lige gået i gang med at bygge op og alt var godt i min verden. Så blev jeg gravid. Ja og jeg blev minsandten gravid igen. Bum, så sad jeg i Ungarn med 2 unger og med en mand, der grundet arbejde på de europæiske floder var væk i lange perioder.

Og så endte eventyret lige her

Det troede jeg i hvert fald på det tidspunkt. Jeg blev mere og mere træt og jeg var dybt ulykkelig. Jeg havde ikke en ledig stund for mig selv og det frustrerede mig. Jeg følte mig faktisk som en prinsesse i et bur. Udadtil havde vi alt hvad hjertet begærer – hus, have, udsigt, penge, børn, gode venner. Men jeg havde ikke tid til at trække vejret som mor til to små børn, der aldrig sov og en mand, der ikke var hjemme. Jeg havde ikke TID TIL MIG. I den tid jeg havde, forsøgte jeg at dyrke yoga og var heldig, hvis det lykkedes ikke at blive forstyrret. Det skal lige siges, at der er 3 års barsel i Ungarn, så jeg gik hjemme i rigtig mange år. På et tidspunkt flytter vi til Danmark, hvor jeg tager en Coaching uddannelse indenfor skyggearbejde og får lidt styr på den fødselsdepression det hele efterhånden havde udviklet sig til. Vores forhold kan dog ikke holde presset ud og i den periode bliver vi også skilt. Bum, så sad jeg der tilbage i Danmark nu som alene mor, fyldt op af sorg over et forlist ægteskab og med en sygdom, der for mig, var forbundet med en masse skam. For hvem kan ikke finde ud af at elske sine børn – hvor svært kan det være? Men det var meget svært at acceptere at være blevet mor i en tidlig alder og sidde alene med det meste i udlandet de første par år. Den prinsesse følelse jeg havde haft før, var kun et svagt minde.

Mod

En dag sidder jeg så og kigger ud over vandet ved Vallensbæk havn og kan bare mærke, at det hele føles vanvittigt forkert. Drømmen om at være en hel familie og om at udleve alle de drømme vi havde sammen trækker i mig. Så jeg skriver en sms til min eksmand. Én simpel sms, men en kæmpe indre beslutning, der krævede mod, mod og lidt mere mod.

Om at turde tro på kærligheden

Det var svært at genforenes, men det føltes rigtigt. Det bliver til én sætning om kærlighed. For der er ikke så meget mere at sige. Den var der stadigvæk, vi havde bare glemt den. Kærligheden. Den lå gemt under alle frustrationerne, under sorgen og under illusionerne, der bristede.

Om at tro på mystiske palmebladsruller

På det tidspunkt finder jeg faktisk også mit palmeblad. For omkring 3000 år siden var der mange store vismænd kaldet Maharishis i Indien, som var så rene i hjerte og sind og havde nået sådan en høj grad af bevidsthed, at de kunne se gennem tid og rum. De havde evnen til at se fremtidige liv for millioner af mennesker og de skrev deres visioner ned på tørrede palmeblade – en for hver persons liv de forudså. I dag ligger de bevarede i palmeblads biblioteker i Indien. Det er sjældent, at noget har rørt mig på så dybt et plan. Informationerne var meget meget personlige og berørte et sted helt indeni mit hjerte. Det bekræftede alt det, jeg selv mærkede. Det var faktisk et ubeskriveligt moment i mit liv.

Om at genopbygge sig selv med yoga

Et halvt år efter flytter vi sammen tilbage til Ungarn. Her får jeg tid og ro til at bygge mig selv op igen. Yogaen bliver en rød tråd gennem alle udfordringerne i de år. Noget jeg hele tiden vender tilbage til. Min daglige praksis bliver mere og mere integreret og hjælper mig med at kunne være med alle de følelser, der opstår. Det er blevet en måde at ånde på, en måde at gå på og en måde at være i verden på. Mest af alt en indre vished om, at jeg er god helt inderst inde, altid med de bedste intentioner, også selv om jeg dagligt begår fejl. Tidligere var yoga noget, jeg dyrkede på måtten og så kunne jeg gå ud og være hysterisk husmor efterfølgende. Nu er det MIG.

Yoga Spa retreat i Budpest

Majbritt Kiss

Kaos

Når jeg ser tilbage, så er det en tid, der var fyldt med kaos. Følelsesmæssig kaos. En ydre verden, der måske så perfekt ud, men en indre verden, der var præget af angst og skam over ikke at kunne rumme at være blevet mor. Yogaen har været en værktøj, der har hjulpet mig til at kunne rumme alt det svære. Ja og også kunne rumme, at jeg ikke altid kan eller skal rumme alting.

Overblik

Mindfulness og meditation giver mig et overblik og får mig ud af hovedet og ned i kroppen. Det er et powerfuldt værktøj. Og nu kommer jeg til det, jeg derfor laver i dag. Jeg lever nemlig af at facilitere yogakurser og udbyde retreats, da jeg simpelthen har noget på hjertet. Jeg udlever den drøm jeg altid har haft. Jeg har skabt et yoga spa retreat i Budapest, som er tilegnet dig, der har brug for noget dedikeret tid til dig selv. Derfor blev jeg så glad, da AllOrganic bad mig om at skrive et indlæg under kategorien ”Tid til dig”.

Tid til dig

3 ord. De ord siger alt det, jeg står for. Mit koncept er udviklet gennem mange år og det handler om at skabe et helligt rum. Det er et forlænget weekend retreat i hjertet af Budapest på en frodig, smuk og unik spa ø. Rammerne er med til at give ro, så der er plads til fordybelse og selvforkælelse med yoga, varme termalbade og velværebehandlinger. Det er til dig, der har brug for et hjerteligt accepterende miljø, hvor du kan lade op, restituere og mærke dig selv.

Spa øen i Budapest

Om at redefinere eventyret

I mit eventyr bliver prinsessen skilt fra prinsen og den onde heks er udskiftet med en invaliderende sygdomsperiode, der tilsidst viser sig at være en velsignelse. For igennem den udfordring fandt jeg en masse svar, healing og en ny måde at være i verden på. Men vigtigst af alt, så åbnede det mit hjerte, så jeg i dag er endnu stærkere og endnu mere sårbar. Og det er rart.

Nå ja og hvad angår ham der prinsen, så har jeg lyst til at gå fra ham hver evig eneste dag, men der er alligevel noget, der binder os sammen. Hvad angår mine børn, så kan jeg endelig mærke den dybe kærlighed. Skriver det lige igen for min egen skyld. Hvad angår mine børn, så kan jeg endelig mærke den dybe kærlighed. Udråbstegn. På de dårlige dage kan jeg også møde frustrationen. Men den må godt være der. Det er ikke længere et spørgsmål om enten/eller men mere et spørgsmål om både/og. I dag er jeg super stolt af min historie og skammer mig ikke længere. Jeg bruger den til at inspirere med.

Om at turde mærke

Hvis du har brug for noget TID TIL DIG, så glæder jeg mig til at kunne tilbyde dig lige præcis det. Nogle gange skal der ikke mere til end et øjeblik, hvor man vender blikket indad. Det kan være startskuddet til et nyt eventyr eller måske kan det redefinere det, man allerede står i. Måske sker der ingenting og det er der brug for i en verden, hvor der sker alting.

Du kan læse mere om mit arbejde på min hjemmeside eller book et retreat her.

Kærligst
Majbritt Kiss

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.