Fra LA Girl til Yogi (del 4)

Fra LA Girl til Yogi (del 4)

Efter knap 3 uger med intens sommerlejr vibe, har jeg og et par andre piger forladt ashrammet. Vi er taget til en lille kyst by og har indlogeret os på et hotel, hvor vi nu falder i søvn til lyden af bølger, mediterer til udsigten af solopgangen og ikke mindst dyrker yoga, med en meget autentisk indisk lærer (som en af pigerne også er lidt lun på) ?

Det føles godt at være “ude i det fri” igen. Selv at kunne bestemme, hvornår man vil spise, er pludselig blevet et privilegium og et fungerende bad, med rindende varmt vand, føles som himmel på jord. Dog har min ufrivillige kaffe detox givet bagslag. Nu drikker jeg 2 kopper dagligt, hvor jeg før kunne nøjes med 1. Min vækkeur ringer stadig kl. 5:30 og efter meditationen, yogaen og åndredræts øvelserne (også kaldet prayana) løber jeg en tur på stranden – jeg er i mit es.

Min meditation er blevet rykket op på balkonen, frem for strandkanten. De første par morgener ville jeg så tæt på det betagende hav, som jeg overhovedet kunne, men det var der flere der også tænkte meget tidligt om morgenen. De er bare indier og deres opmærksomhed blev straks rettet mod mig (selv med lukkede øjne) og da jeg ikke kan sige nej til høflighed, er jeg nu højst sandsynlig på de sociale medier i et utal af selfies, i fuld lotus stilling og namaste tegn (her gik jeg og troede at jeg var taget til Indien for at se DEM mediterer).

Jeg ved ikke hvad det er med Indien, men jeg erfarer at alle er mere følsomme her. Jeg tror ikke jeg kun kan give skylden på de folk som jeg deler tid med, for jeg selv er hoppet med på vognen og det syntes jeg ellers ikke normalen er. Jeg gik en tur ned af promenaden den anden dag og stopper op med en af de “Tibetan Singing Bowls”, som jeg kun har meget lidt kendskab til fra førhen. De bliver brugt verden over til bla. meditation, afslapning og lyd healing i forskellige former. De har en fantastiske lyd og en vibration, som jeg har svært ved at forklare, men som jeg samtidig altid har været tiltrukket af. Den skål min opmærksomhed blev rettet mod nu, var bare 10 gange større end hvad jeg har set før. Uden at sige meget, slår ejeren af skålen på den og løfter den helt tæt hen til mig. Jeg kigger lidt overrasket på min veninde, som står ved siden af og spørger hende om hun også mærker en mærkelig følelse i kroppen – før hun overhovedet når at svare, står der tårer ud af øjenene på mig og jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg løber forskrækket væk, da jeg mærker at jeg overhovedet ikke har kontrol over hvad der sker og samtidig indser jeg står midt på gaden, blandt fremmede folk og græder (PÅ GRUND AF EN SKÅL).

Indenfor meget kort tid, løber der endnu en mand ud fra boden og begynder at kramme mig og fortæller at alt nok skal gå og at dette er helt normalt. Han kalder sig en “Sound Healer” og giver mig hans kort og fortæller mig at jeg skal kontakte ham, hvis jeg har lyst. Forskrækket, overrasket, ked af det, glad, lettet og alt muligt andet, går jeg videre og kommer nok ikke helt til mig selv, før et stykke tid efter. Sidenhen har jeg prøvet at forstå hvad det var der skete. Min hjerne vil forstå og give det en rationel begrundelse, men ud fra det jeg læser, drejer det sig om den subtile krop og mine chakras.

I yoga, meditation og Ayurveda, er chakras et udtryk for energi punkter i kroppen. De syv vigtigste chakraer, starter i bunden af rygsøjlen og føres op til kronen af hovedet. Forestil dig en hvirvlende hjul af energi. Denne usynlige energi, kalder man også Prana (livskraft). De hvirvlende hjul af energi svarer til massive nerve centre i kroppen. Hver af de syv chakraer indeholder nerver samt vores psykologiske, følelsesmæssige og åndelige væren.

Hvis der er en blokering, kan energien ikke flyde. Tænk på et afløb på et badeværelse. Hvis der er for meget hår i afløbet, vil badet fyldes med vand og i sidste ende vil der komme bakterier og mug. Sådan er det også med vores krop og chakraerne. Ved at ligge låg på vores følelser (hvilket er noget vi alle naturligt gør) og det kan være alt fra angst, vrede, frustration, glæde, sorg, smerte – sætter disse følelser sig i kroppen og vil med tiden blokerer flowet i vores chakras.

De Tibetan Singing Bowls rammer chakraerne med deres vibrationer og løsner op for eventuelle blokeringer og det var her min ukontrolleret ked-af-det-hed kom ud af mig midt på gaden.

Rationelt? Nej! Muligt? JA!

Så hvorfor vil man frivilligt åbne op for disse gemte følelser? Fordi vi bliver lettere, gladere, og føler os mere frie, til at leve det liv vi gerne vil uden tyngden af følelser og de enorme resourcer, som vi bruger på at holde dem nede.

Chakras, magi eller trylleri – jeg er blevet nysgerrige og har nu meldt mig til en workshop hvor vi skal arbejde med netop dette. Det værste der kan ske, er at jeg får løsrevet flere undertrykte følelser og det syntes jeg egentlig ikke lyder aller værst.

Hver dag kommer jeg ét lag dybere. Jeg bliver bekræftet i at yoga ikke bare er den fysiske del, som vi fokuserer meget på og kan relaterer til derhjemme. Yoga er meget meget mere. Jeg er så utrolig taknemmelig for at være på denne indre og ydre rejse, samt ydmyg overfor, hvad den allerede har lært mig – og jeg er endda først lige er begyndt.

Følg med i rejsen og se flere billeder på Jannis Instagram @jannimortensen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.