Rejsen til yoga

Rejsen til yoga

Line Fricke – Underviser, studerer og praktiserer Yoga og Mindfulness på fuldtid. Certificeret yoga instruktør, fra den indiske skole Samyak Yoga.

Jeg har personligt fokus på mindfulness og en praksis af yoga, som en kontrast til den moderne, ofte fortravlede og stressede livsstil. For mig handler yoga om at komme “ud af hovedet og ind i kroppen”, så vi kan mærke energierne i os, samt livet i nuet.

I mange år, passede jeg meget lidt på mig selv. Jeg voksede op i en verden, med fokus på at blive en succes, målt på parametre som udseende, uddannelse, CV, karriere. Jeg levede i et ræs, med sindet spændt for, hvor det sidste som jeg tog mig selv tid til ,var at stoppe op trække vejret og lige tjekke, om alt var ok inden i. Efter min kandidatuddannelse, fra handelshøjskolen i København, levede jeg i en årrække et spændende “yang” (Yin & Yang) liv. Jeg boede i løbet af 5 år, i København, London, New York og Shanghai, hvor ideen var ”work hard, play hard” – også på bekostning af sundhed og velvære.

I Kina lærte jeg, udover det kinesiske sprog, om traditionel kinesisk medicin og om buddhisme. Jeg begyndte også at praktisere mere yoga. Østens visdom, mindede mig om noget, som jeg måske havde glemt. En smuk fred og stilhed i mit indre, tilgængeligt for mig, hvis jeg gav lov, igennem blid yoga og meditation. Noget som ifølge Buddhismen, er inden i alle mennesker, men som de fleste af os ikke længere kan høre eller finde ind til, fordi samfundet og sindet laver for meget støj.

Denne ”opdagelse” satte dybe spor på min krop og mit sind. Efter tre hektiske år i den kinesiske million-by, trak jeg sammen med min New Zealandske partner, stikket og forlod “rotte-ræset”. Vi har siden rejst i Asien og NZ. Jeg har fordybet mig i yogaens fascinerende, helende, styrkende og balancerende verden. Jeg har i sandhed fundet hjemme i en praksis, der lærer os at træne, pleje og forene krop, sind og sjæl.

Jeg vendte I sommeren 2016 hjem til min hjemegn, Ribe, på Danmarks vestkyst. Her underviser jeg forskellige former for yoga i Esbjerg, Ribe og omegn – altid med stor fokus på mindfulness, samt teknikker på måtten, der kan lære os hvordan vi skal leve vores liv, lidt mere udenfor måtten. Engang i mellem, underviser jeg andre steder i landet – fx på Julies og mit “Yoga & Meditations retreat i Store Bededagsferien på Samsø” – jeg håber vi ses.

Namaste

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.